Zorgeloos

De steeds verder oprukkende managent bemoeienis en de hieraan ten grondslag liggende regelgeving maakt het verlenen van de daadwerkelijke zorg steeds lastiger. Een veel gehoorde klacht in de zorg zelf, we hebben gekozen voor een zorgzaam beroep en worden nu gedwongen om als datatypist(e) te functioneren.

De zorgsector is een sector die zoals eigenlijk iedere technische organisatie, uitermate geschikt is voor een Bottom / Up benadering in plaats van een Top / Down. Het opleidingsniveau is in de meeste gevallen voldoende en ervaring is er rijkelijk. Waarom dan van bovenaf, vanachter het bureau bedacht, opleggen hoe het zou moeten. Zorg voor voldoende sturing in dit proces, maar maak het niet dwingend.

Medewerkers in de zorg, hebben iedere dag met de klant te maken. Alleen al om deze reden zullen ze altijd het maximale willen leveren om de klant ook de volgende keer weer onder ogen te kunnen komen. Dit klant- en kwaliteitsbewustzijn hoeft niet gestuurd te worden, maar moet gefaciliteerd worden, met de juiste hulpmiddelen om de niet direct aan de zorg gerelateerde taken met zo min mogelijk tijd te verwerken, oftewel Zorgeloos.

Al met al reden genoeg om de zorg te verbeteren vanuit de basis.
www.zorgeloos.net